17 Mart 2012 Cumartesi

Cildimize sihirli dokunuşlar...





Daha parlak, daha canlı, daha temiz, daha genç cilde sahip olmak için mutfağınızdaki güzellik iksirlerini keşfetmeye hazır mısınız?

  • Mevsim nedeniyle kuruyup yorgun görünen cildinizi canlandırmak için sadece üç malzemeye ihtiyacınız var: yoğurt, bal ve limon suyu!
 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı limon suyunu cam bir kâsede karıştırın. Karışımı; dudak ve göz çevresi tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika bekleyip, ılık suyla durulayın ve iyice kurulayın.

  • Gerginliğini yitiren cildinizi sıkılaştırmak için ihtiyaç duyacağınız üç malzeme var: yumurta akı, bal ve un!
Yumurta akı; cilde gerginlik verip hücrelerin canlanmasını sağlar. Bal; hem anti bakteriyel özelliğe sahiptir hem de cildi besler. Un; tanecikli yapısıyla cilt yüzeyindeki ölü derilerin nazikçe temizlenmesine yardımcı olur.

 3 yemek kaşığı bal, yarım yemek kaşığı buğday unu, 1 adet yumurta akını cam bir kâsede iyice karıştırın. Karışımı; dudak ve göz çevresi tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika bekleyip, ılık suyla durulayın ve iyice kurulayın.
  •  Cildin aşırı yağ salgılaması ve düzenli temizlenmemesi sonucunda siyah noktalar oluşur. Alın, çene, burun üzerindeki siyah noktalar; güzelliğimizi gölgeler…  Doğal bakım maskesiyle; siyah noktalarınızla vedalaşabilirsiniz!
3 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı yulaf ununu cam bir kâsede iyice karıştırın. Karışımı; siyah nokta olan bölgelere masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip, ılık suyla durulayın ve iyice kurulayın.

2 yorum:

  1. yoğurt hakikaten yüze iyi geliyor. benim ilk denemem bir güneş yanığı sonrasında olmuştu:) ve sonra cidin bir anda mucizevi şekilde yatıştığını gördüm.
    diğer öneriler için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Sanıyorum ki herkes güneşin tatlı yanığından sonra yoğurt denemesi yapmıştır:) Zira acıyan tene başka hiçbir şey fayda etmiyor...
    Rica ederim.

    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil